B o e k h a n d e l

K i r c h n e r

- adres, info & contact
- nieuwsbrief & agenda
- zoekopties
Bookmark and Share

Kies een categorie:
of zoek op trefwoord of isbn :

Boeken

Dirksen, Pieter (red)
De geheimen van de Matthaus-Passion
Nederland ontkerkelijkt in rap tempo. Slechts een keer per jaar kunnen kerken rekenen op een vol huis: in de week voor Pasen tijdens uitvoeringen van de Johann Sebastian Bachs meesterwerk de Matthaus-Passion. Vaandeldrager van deze rijke traditie is De Nederlandse Bachvereniging die sinds 1922 onder meer uitvoeringen verzorgt in de Grote Kerk in Naarden.

Sinds het jaar 2000 verschijnen in de programmaboekjes bij de uitvoeringen van De Nederlandse Bachvereniging essays die tot doel hebben de kennis over dit meesterwerk te vergroten en daarmee de luisterervaring te verdiepen. Ze zijn geschreven door een keur van internationale autoriteiten op het gebied van de muziek en het leven van Johann Sebastian Bach. Deze essays bleken zo waardevol dat De Nederlandse Bachvereniging ze heeft bewerkt en gebundeld tot een nieuwe boekuitgave.

Tezamen met enkele nieuw te schrijven essays ontsluit de bundeling een aantal geheimen van de Matthaus-Passion. Het geheel wordt aangevuld met een afdruk van het facsimile van de originele tekst van Picander.

Met bijdragen van onder meer Gustav Leonhardt, Jos van Veldhoven, Pieter Dirksen en Emile Wennekes. De inleiding is geschreven door Paul Witteman.

Balans, Uitgeverij, 2010, pap, 176 + 33 pp, € 17.50, 9789050188999
winkelwagen