B o e k h a n d e l

K i r c h n e r

- adres, info & contact
- nieuwsbrief & agenda
- zoekopties
Bookmark and Share

Kies een categorie:
of zoek op trefwoord of isbn :

Boeken

Goud, Johan
Onbevangen. De wijsheid van de liefde
Het streven vrij te zijn van oordeel en vooroordeel is een voorwaarde van alles wat ertoe doet. In het bijzonder van wat Levinas de 'wijsheid van de liefde' noemt: een wijsheid die zich overal daar bevindt waar de liefde in het midden geplaatst, geinterpreteerd en geleefd wordt. Precies daar waar mogelijk ook 'God' te vinden is.

Dit boek is daarom een pleidooi voor onbevangenheid. In een reeks essays komen diverse thema's aan de orde: eerlijkheid en autobiografie, inspiratie en creativiteit, spot en humor, de angst voor het kwaad en de dingen die uit ons bewustzijn dreigen te verdwijnen. Ze worden telkens gecombineerd met overdenkingen naar aanleiding van bijbelpassages.

Onbevangen is gepubliceerd ter gelegenheid van het afscheid van Johan Goud als remonstrants theoloog en predikant ( 1984-2015).

Johan Goud (1950) groeide op in Dordrecht, studeerde theologie en filosofie in Amsterdam (VU) en Tubingen en promoveerde cum laude in Leiden. Hij was remonstrants predikant in Eindhoven en Zuid-Limburg (1984-1990) en Den Haag (1990-2015). Daarnaast was hij van 1999 tot 2015 hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, in vrijzinnige godsdienstfilosofie en in theologische esthetica (religie en zingeving in literatuur en kunst). Hij schreef en redigeerde vele boeken en artikelen over filosofische en theologische thema's, levensbeschouwing en literatuur.

Meinema, 2015, pap, 127 pp, € 16.99, 9789021143866
winkelwagen