B o e k h a n d e l

K i r c h n e r

- adres, info & contact
- nieuwsbrief & agenda
- zoekopties
Bookmark and Share

Kies een categorie:
of zoek op trefwoord of isbn :

Boeken

Aalsum, Lia van
Kijken naar spiritualiteit - om te leren
Kennis overdragen, vaardigheden bijbrengen en de persoon vormen, dat gebeurt in onderwijs, vanaf de kleuterklas tot in de collegezaal. Spiritualiteit heeft daar iets aan toe te voegen.

Dit werk is een oefening in kijken naar spiritualiteit, bedoeld voor elke beroepsbeoefenaar in school en opleiding. Leren kijken en er gevoel voor ontwikkelen. Waar draait het om in spiritualiteit en hoe werkt dit door in het dagelijks bestaan? Hoe verhoudt dit zich tot de vormingsaandacht onder pedagogen, cultuurcritici en ethici? Welk verband is er met de godsdiensten, wat hebben theologen hier te zeggen en spreekt de Bijbel misschien ook een woordje mee?

'Ik geef informatie over geestelijk leven, over mensen die daar gevoelig voor zijn, aan de hand van uiteenlopende voorbeelden. Ook ga ik in op spirituele geschriften en stromingen, waaronder het christendom. Ik betrek er kunst bij, pedagogiek, theologie en de bijbelse Psalmen. Waar het in wezen om gaat is dat ieder mens verbinding heeft met wat ik noem: de goddelijke Ander. Het gaat erom dat we ons daarvan bewust worden, dat we daarin groeien en dat deze goddelijke Ander een realiteit voor ons wordt. Dat wij ons daardoor bewogen voelen. Spiritualiteit helpt om er niet langer tegenaan te kijken, maar contact mee te maken. Dat gaat dieper dan zelfmanagement.'

Een tweevoudige scholing in spiritualiteit: kennis van en gevoel voor het fenomeen ontwikkelen, met het oog op goed onderwijs. Dat wordt bepleit en met dit boek ook daadwerkelijk nagestreefd.

Valkhof, 2014, pap, 208 pp, € 22.50, 9789056254186
winkelwagen