B o e k h a n d e l

K i r c h n e r

- adres, info & contact
- nieuwsbrief & agenda
- zoekopties
Bookmark and Share

Kies een categorie:
of zoek op trefwoord of isbn :

Boeken

Sevenhuijsen, Selma
Koningin van het Vaticaan. Reis in het voetspoor van Matilda van Canossa
In het boek Koningin van het Vaticaan: Reis in het voetspoor van Matilda van Canossa voert Selma de lezer mee op haar ontdekkingstocht dwars door Italie, langs plekken waar Matilda van Canossa, een Italiaanse Gravin uit de 11e eeuw, haar sporen heeft nagelaten. 'Niets is toevallig, het valt je toe', zo stelt Selma. In het magische jaar 2012 ontdekte zij in de St. Pieter in Rome een afbeelding van een dubbelstaartige meermin, vanouds het symbool van het vrouwelijk Goddelijke. Ze zit boven het graf van Matilda van Canossa. Het monument is gemaakt door de beroemde beeldhouwer Bernini. Ze wilde er het hare van weten en ging op reis. Matilda's leven bevat een verrassend actuele boodschap voor wie de positie van het vrouwelijke in de religie ter harte neemt. De makers van haar graf lieten de tekens daarvan na, voor wie ogen heeft om te zien. 'Il tempo ritorna', de tijd keert terug...

Het boek is geillustreerd door Dafne Arlman, die ook de vormgeving voor haar rekening nam en het geheel een passende uitstraling gaf.

Selma Sevenhuijsen (1948) studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1989 was zij hoogleraar Vrouwenstudies en Zorgethiek aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2005 werkt zij als zelfstandig onderzoeker, schrijfster en spiritueel werker. Zij werkt onder meer met het labyrint als symbool voor de spirituele weg, en leidt spirituele en culturele reizen naar Italie. In 2008 publiceerde zij het boek De glimlach van de sirene. Reis door het Etruskisch labyrint op zoek naar de Godin.

eigen beheer, 2014, pap, 189 pp, € 24.95, 9789082307702
winkelwagen