B o e k h a n d e l 

K i r c h n e r

Leliegracht 36

1015 DH

Amsterdam

Tel.020-6244449 

 

Nieuwsbrief - Uitnodigingen en nieuwe titels

Geachte heer, mevrouw,

Graag nodigen wij u nog uit voor twee bijeenkomsten  bij ons in de winkel deze week:

Morgen zal Gerard Visser met Ben Schomakers spreken over zijn nieuwste boek 'Oorsprong en vrijheid' - dit is zeer lovend besproken in de Trouw - u vindt de informatie en uitnodiging via deze link.

En aanstaande woensdag zal Johan Goud in het Zinwebcafe vertellen over zijn boek 'Onbevangen - de wijsheid van de liefde'. Deze uitnodiging vindt u via deze link.

Gerard Visser: Oorsprong en vrijheid

" Een grootse filosofische onderneming in slechts 89 bladzijden - Iedereen die echt geinteresseerd is in het debat over de vrije wil en misschien uberhaupt in de diepste filosofische vragen zou voor dit boek op een holletje naar de winkel moeten" (Trouw , 10 juni)

Een wezen is vrij wanneer het in zijn element is. Als vrijheid zo elementair is als de lucht die we ademen, kan het wezen van vrijheid dan in het vrije worden gezocht? Het vrije van de ziel is gelegen in een ontvankelijkheid, die onafhankelijk is binnen haar eenheid met de oorsprong, die haar, met Meister Eckhart gesproken, innerlijk verwijdt en omvangt.

Reeks Oratio, Sjibbolet, 2015, pap, 95 pp, eur 15,95:  bestel het boek hier (of kom naar de lezing)

Johan Goud: Onbevangen. De wijsheid van de liefde

Het streven vrij te zijn van oordeel en vooroordeel is een voorwaarde van alles wat ertoe doet. In het bijzonder van wat Levinas de 'wijsheid van de liefde' noemt: een wijsheid die zich overal daar bevindt waar de liefde in het midden geplaatst, geinterpreteerd en geleefd wordt. Precies daar waar mogelijk ook 'God' te vinden is. Dit boek is daarom een pleidooi voor onbevangenheid. In een reeks essays komen diverse thema's aan de orde: eerlijkheid en autobiografie, inspiratie en creativiteit, spot en humor, de angst voor het kwaad en de dingen die uit ons bewustzijn dreigen te verdwijnen - telkens gecombineerd met overdenkingen naar aanleiding van bijbelpassages.

Meinema, 2015, pap, 127 pp, eur 16,90:  bestel het boek hier (of kom naar de lezing)

Nieuwe titels

U vindt het overzicht op onze website - via deze link - uitgesplitst naar categorie, maar graag noemen alvast het essay van de Nacht van de theologie van Frank Bosman:'God houdt van seks - een kleine theologie van de erotiek' (4,99), en natuurlijk het boek dat verkozen is als beste theologisch boek van 2014 van Wil van den Bercken: 'Geloven tegen beter weten in' (15,95).  

Van Jacob Leeuwe is een nieuw deel van zijn vertaling van de Babylonische Talmoed verschenen: 'Taaniet - Vasten' in 2 banden (79,50).

En zeer interessant is het boek 'Hedendaagse kunst in Nederlandse kerken 1990-2015. Van Jan Dibbets tot Tinkebell' (29,50).

Bij de filosofie noemen we graag het boek van Giorgio Agamben: 'Profanaties'(14,90)- 'een bijna profetische stem' en van Slavoi Zizek 'Event - Filosofie van de gebeurtenis' (19,90). 

En bij de poezie, van Anneke Brassinga, die recent de P.C.Hooft-prijs toegekend kreeg, 'Wachtwoorden' (19,90 of 34,90) 

Tenslotte noemen we graag het boek onder redactie van Johan Goud: 'Ontworteld, de schrijver als nomade' (19,95) over thuisloosheid en de mogelijkheid van een nieuw begin - u vindt ze allen via het overzicht

    Wilt u onze nieuwbrief niet meer ontvangen? Klikt u dan op: ik meld mij af voor de nieuwsbrief