1

B o e k h a n d e l 

K i r c h n e r

Leliegracht 36

1015 DH

Amsterdam

Tel.020-6244449 

Fax.020-6247488

Uitnodiging presentatie

 

Het voelt echt goed

Spiritualiteit van de verdraagzaamheid

 

Dinsdag 16 september 2014, 17.30 uur

 

Uitgeverij Meinema en Boekhandel Kirchner nodigen u graag uit voor de presentatie van het nieuwe boek van Tom Mikkers:

 

Het voelt echt goed

Spiritualiteit van de verdraagzaamheid

 

Op 16 september is het prinsjesdag. In boekhandel Kirchner vieren we dan de verschijning van het boek 'Het voelt echt goed. Spiritualiteit van de verdraagzaamheid'. Dit boek is een uitwerking van de toespraak van theoloog Tom Mikkers tijdens de kerkdienst "wij geloven in meer". Deze dienst voor meer verdraagzaamheid werd door Nederlandse kerken georganiseerd in de nasleep van de perikelen rond de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar.  Bij ons gaat gemeenteraadslid van de PvdA Dennis Boutkan (Amsterdam) in gesprek met de auteur Tom Mikkers. Hoe leef je op een goede manier samen in Amsterdam? Tom Mikkers bepleit een spiritualiteit van de verdraagzaamheid.

Beschrijving: 

In onze samenleving staan groepen mensen nog altijd tegenover elkaar. Hoe kunnen we de impasse doorbreken? In dit boekje brengt Tom Mikkers het thema verdraagzaamheid op een persoonlijke, concrete manier dichtbij. 'Met z'n allen tegen een' is net zo griezelig als het scanderen van 'minder, minder, minder' in een cafe - vindt Tom Mikkers. We zullen het met elkaar moeten uithouden, ook als mensen fundamenteel anders zijn dan wijzelf. En het leven geeft ons daartoe alle gelegenheid. In het niemandsland waar het leven ingewikkeld wordt, het niet echt goed voelt en het er echt op aan komt, kunnen we leren om de ander te omhelzen zoals hij of zij is. Niets is dan meer wat het lijkt.

Hier vindt u een voorpublicatie in Dagblad Trouw en hier een promotiefilm op Youtube

Programma:

 

17.00  inloop

17.30  welkom 

17.35  Inleiding door Tom Mikkers

17.55  gesprek met Dennis Boutkan

18.30  vragen en reacties

18.45  borrel  

 

Plaats & tijd: Boekhandel Kirchner, Leliegracht 36,  17.30-19.30

 

Toegang: gratis

 

RSVP: 

Graag vragen wij u uw komst te bevestigen via email: info@boekhandelkirchner.nl  of per telefoon: 020-6244449 - wij bevestigen uw reservering !

 

Tom Mikkers: Het voelt echt goed. Spiritualiteit van de verdraagzaamheid

Meinema, 2014, pap, 96 pp, euro 8,95, 9789021144221

U kunt het boek hier reeds reserveren.
  Tom Mikkers (1969) is remonstrants predikant. Sinds 2008 is hij algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap. Met verschillende projecten probeert hij kerk en christendom over het voetlicht te brengen voor een rand- en buitenkerkelijk publiek. In 2011 ontving hij de Spaanprijs, een tweejaarlijkse mediaprijs voor christelijke communicatie in brede zin. Hij was de initiator van onder meer de glossy Arminius, de songfestivalkerkdienst 'Hallelujah Europe', de liedbundel en cd Licht, de gids Coming Out Churches en de allereerste kerkelijke kerst-reclamespotjes op de radio. In 2012 verscheen bij Meinema het boek Religiestress dat ook bij Boekhandel Kirchner is gepresenteerd.

U vindt zijn boeken hier

Dennis Boutkan is lid van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Amsterdam, organisatiepsycholoog en eigenaar van Upstream Consulting, waarmee hij zowel in de publieke, als private sector werkzaam is. Daarnaast is hij  maatschappelijk zeer actief. Zo was hij tussen 2006 en 2012 voorzitter van het COC Amsterdam. Dennis Boutkan was lid van het Zevenmanschap in Amsterdam en werkte als 'ambassadeur van de hoffelijkheid' aan verbinding en discriminatiebestrijding