B o e k h a n d e l 

K i r c h n e r

Leliegracht 36

1015 DH

Amsterdam

Tel.020-6244449 

Fax.020-6247488

Uitnodiging presentatie dinsdag 19 augustus , 18.00 - 20.00

 

Maarten Luther: Gesprekken aan tafel

  Van harte nodigen wij u uit voor een tafelbijeenkomst, met bier, fruit en brood, ter gelegenheid van de feestelijke presentatie van de vertaling van Maarten Luther's Tischreden

Herman Westerink, de samensteller en inleider, en Mirjam Nieboer, verantwoordelijk voor de vertaling, zullen u voorgaan in het gesprek. We hopen dat u meedoet!

Maarten Luther: Gesprekken aan tafel

Gesprekken aan tafel is een bonte verzameling ernstige beschouwingen, persoonlijke ontboezemingen, pittige aforismen, maatschappijkritische en soms ook uitgesproken grappige uitspraken van Maarten Luther (1483-1546). Ze zijn genoteerd door de vele tijdelijke inwonende kostgangers die allemaal aan de eettafel van de gastvrije familie Luther mee-aten (vlees, brood) en meedronken (bier). Het lezen van Luther is een uitdaging. Zijn ideeen maken op het eerste gezicht een dogmatische, strenge en soms ook ongenuanceerde indruk. Wie verder leest zal snel merken dat het Luther in zijn theologie altijd te doen is om het subtiele en onzekere samenspel tussen God en mens dat wordt uitgedrukt in het woord 'geloof'.

De centrale thema's in deze selectie van tafelgesprekken zijn de aanvechting, de verborgenheid van God en de relatie tussen kerk en staat. Ook zijn er teksten over de persoon en het leven van Luther opgenomen, naast diens theologische compacte en doorwrochte betogen en spontane, vaak hoekige en barse uitspraken.

Gesprekken aan tafel, Sjibbolet, 2014, pap, 204 pp, eur 22,95 reserveer het boek hier

 

Programma:

17.45: inloop

18.00: welkom

18.05: Inleiding en toelichting door Herman Westerink en Mirjam Nieboer

18.40: gesprek, met bier, fruit en brood

 

Plaats & tijd: Boekhandel Kirchner, Leliegracht 36, 19 augustus, 18.00-20.00

 

Toegang: euro 5,- (retour bij aanschaf van het boek)

 

RSVP: 

Omdat we slechts met 20 mensen aan tafel passen is het aantal plaatsen beperkt - wij vragen wij u uw komst te bevestigen via email: info@boekhandelkirchner.nl  wij bevestigen uw reservering na 11 augustus als we weer terugzijn van vacantie.

 

Dr Herman Westerink (samenstelling en inleiding) studeerde theologie in Groningen. Hij is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Titus Brandsma Instituut en aan het Center for European Philosophy aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceert over godsdienstpsychologie, psychoanalyse, spiritualiteit en godsdienstfilosofie.

Mirjam Nieboer is communicatie-adviseur bij de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) en vertaler Duits. Eerder vertaalde zij o.a. In der Mitte des Lebens van de lutherse theologe Margot Kaessman (Midden in het leven, Meinema, 2012).