1

B o e k h a n d e l 

K i r c h n e r

Leliegracht 36

1015 DH

Amsterdam

Tel.020-6244449 

Fax.020-6247488

Uitnodiging presentatie

 

RELIGIESTRESS

 

Woensdag 29 augustus 2012, 16.00 uur

 

Uitgeverij Meinema en Boekhandel Kirchner zijn blij u te kunnen uitnodigen voor de presentatie van het nieuwe boek van Tom Mikkers:

 

Religiestress. 

Hoe jezelf te bevrijden van deze eigentijdse kwelgeest

 

Met bijdragen van: Peter Nissen (hoogleraar spiritualiteitstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen),  Mirjam Sterk (Tweede Kamerlid CDA, theoloog en oud-bestuurslid Stichting Kerk en Wereld)  Jaap Marinus en Erik Drenth (de makers van www.staatgeschreven.nl - winnaars van gouden webfish-award 2011). 

 

De presentatie van het programma is in handen van cultuurtheoloog Frank Bosman. In 2011 werd hij theoloog van het jaar tijdens de Nacht van de Theologie.

Beschrijving: 

Religie veroorzaakt stress in Nederland. Dat is vreemd. Kerken krimpen. Politieke partijen die zich beroepen op godsdienstige beginselen weten steeds minder kiezers aan te spreken. Wat kan ons religie dan nog schelen? Maar schijn bedriegt. Hoofddoekjes, christelijke homo-therapie en ritueel slachten verhitten de maatschappelijke gemoederen. Het redelijke religieuze spreken en het redelijk spreken over religie zijn steeds ingewikkelder geworden. Hoe is religiestress ontstaan? En belangrijker want aan stress heeft niemand wat: hoe komen we er weer van af? Zelfs de auteur van dit boek is niet vrij van religiestress. Toch waagt hij zich aan het eerste zelfhulpboek over religie. Dit boek laat zich hoe de breuklijnen in het Nederlandse religieuze landschap erbij liggen. Gelovigen en niet-gelovigen kunnen er hun voordeel mee doen.

Programma:

 

15.45 uur inloop en ontvangst

16.00 uur welkom en proloog door Peter Nissen

16.15 uur religiestress: ziektebeeld en symptomen - Frank Bosman in gesprek met Mirjam Sterk. Hoe groot is de opwinding in politiek Den Haag over religie? 

16.30 uur religiestress: diagnose en remedie. Frank Bosman in gesprek met Jaap Marinus en Erik Drenth.  Hoe werkt een website waar verschillende gelovigen uit verschillende richtingen in debat zijn met elkaar? 

16.45 uur presentatie boek door Esther van der Panne (Uitgeverij Meinema)  en aanbieding van eerste exemplaren aan Peter Nissen, Mirjam Sterk, Jaap Marinus en Erik Drenth

17.00 uur aanvang borrel 

 

Plaats & tijd: Cafe P96 - Prinsengracht 96 in Amsterdam - www.p96.nl  - 16.00 uur - 18.00 uur 

 

Toegang: gratis

 

RSVP: 

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is vragen wij u uw komst te bevestigen via email: info@boekhandelkirchner.nl  of per telefoon: 020-6244449 - wij bevestigen uw reservering !

 

 

Tom Mikkers:

Religiestress, hoe je te bevrijden van deze eigentijdse kwelgeest

Meinema, 2012, pap, 144 pp, euro 15.50, 9789021144221

 

U kunt het boek hier reeds reserveren.

U kunt het boek van tevoren al aanschaffen in de boekhandel, Leliegracht 36, vandaar is het maar een kleine wandeling naar de Prinsengracht.

  Tom Mikkers (1969) is remonstrants predikant. Sinds 2008 is hij algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap. Met verschillende projecten probeert hij kerk en christendom over het voetlicht te brengen voor een rand- en buitenkerkelijk publiek. Hij was de initiator van onder meer de glossy Arminius, de songfestivalkerkdienst 'Hallelujah Europe', de liedbundel en cd Licht, de gids Coming Out Churches en  de allereerste kerkelijke kerst-reclamespotjes op de radio. In 2011 en 2012 was hij de drijvende kracht achter de Nacht van de Theologie. In 2011 ontving Tom Mikkers de Spaanprijs, een tweejaarlijkse mediaprijs voor christelijke communicatie in brede zin.