1

B o e k h a n d e l 

K i r c h n e r

Leliegracht 36

1015 DH

Amsterdam

Tel.020-6244449 

Fax.020-6247488

Graag nodigen wij u uit voor:

 

Zinweb Cafe Amsterdam, 18/2/2015:

 

Thomas Merton

Zaden van contemplatie

 

Gesprek met Kick Bras

 

woensdag 18 feb , 20.00 - 22.00

Thomas Merton: Zaden van contemplatie

Op 31 januari is het honderd jaar geleden dat de beroemde monnik en spirituele schrijver Thomas Merton werd geboren. De Merton Vrienden hebben een Nederlandse vertaling van een van zijn mooiste boeken New Seeds of contemplation (1961) - gemaakt onder de titel Zaden van contemplatie, die op 31 januari zal verschijnen.

Naar aanleiding van dit boek zal Kick Bras bij ons over Thomas Merton komen vertellen.

Thomas Merton vond zijn weg naar contemplatie, na een lange zoektocht. Al vroeg wees geworden, liet hij zich inspireren door de intellectuele, literaire en geestelijke rijkdom van de cultuur en het leven in Europa en de Verenigde Staten. Zoekend naar meer diepgang kreeg zijn leven vastere vorm in een traditionele religieuze context, uiteindelijk in de trappistenabdij Gethsemani in Kentucky. Daar ontplooide zich zijn talent als vertolker en gids van de eigen traditie, als pionier van de dialoog met de grote wereldreligies en als kritisch beschouwer van politiek en wereld. Een zoektocht naar goddelijke diepte in menselijke vrijheid die zo voor velen vruchtbaar werd.

In deze Zaden van contemplatie wijst hij de lezer wegen. Deels de zoekende die maar niet vindt, en anderzijds de zoeker die zelfvoldaan meent te hebben gevonden. De inspiratie is grotendeels die van twintig eeuwen christendom. Bernardus en Jan van het Kruis schemeren door in de teksten, maar ook de joodse, hesychastische en oosterse wijsheidsliteratuur. Merton spoort ons aan alert te worden voor de zaden die God iedere dag in ons leven plant, zodat zij kunnen ontkiemen. Een verhaal van overgave en vrijheid in overgave.

U kunt het boek hier reeds bestellen en enkele inkijkpagina's vindt u hier

U kunt de boeken van Thomas Merton hier  bekijken.

Zaden van Contemplatie, Damon, 2015, pap, 192 pp, euro 19.90

Kick Bras is emeritus predikant van de Protestantse Kerk in Nederland, actief betrokken bij Vacare, platform voor meditatief leven, en als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen. Binnenkort verschijnt er bij uitgeverij Narratio een meditatiegids bij dit Mertonboek, waaraan Kick Bras heeft meegewerkt. Van zijn hand verscheen onlangs ook 'Leven met Thomas Merton. Wegwijzer naar vrijheid' en op 12 februari verschijnt zijn vertaling van Merton's  'Contemplatief gebed'. Hij publiceerde al diverse boeken over mystiek en meditatie. In 2015 zal hij vooral aandacht besteden aan de honderdjarige herdenking van de geboortedag van Thomas Merton.

Voor meer informatie zie zijn website

Hier kunt u de boeken van Kick Bras zien en bestellen.

 

Plaats & tijd: Boekhandel Kirchner, Leliegracht 36, Amsterdam, woensdag 18 feb, 20.00 - 22.00

 

Toegang: euro 10,- ( student: eur 6,-)

 

RSVP: 

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is vragen wij u uw komst te bevestigen via email: info@boekhandelkirchner.nl  of per telefoon: 020-6244449 - wij bevestigen uw reservering !